Top Web Hosting

.

Elérhetőségek

Cím:
8000 Székesfehérvár
Deák Ferenc u. 11.
Tel.:
+36-22/315-012

+36-70/198-6333

E-mail:
titkarsag@jaky.hu

OM-kód: 203053
Iskola azonosítója: 072105

GPS:
szélesség: 47.188656
hosszúság: 18.420084

Iskolánk helye - megtalálása

Hamarosan...

okt.20.: Városi ünnepély (okt. 23.)

okt.27.: Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap

okt.30-nov.3.: Őszi szünet

nov.6.: Őszi szünet utáni első tanítási nap

 

 


Jáky Könyvtár

Katalógusunk online böngészhető.

Rendkívüli álláshirdetés


Cégünk 25 év alatti munkavállalót keres.
Munkakör: Üzletkötés, vállalkozások- és magán személyek személyes és telefonos megkeresése ajánlatokkal.
Feltétel: Intelligens, jó beszédkészségű, pozitív hozzáállású, kreatív, üzletkötő alkat.
A munkavégzés helye: Székesfehérvár és környéke (Fejér megye)
Bruttó bér: max. 300 000 Ft
Ezen felüli plusz pénzkeresésre is van lehetőség.

Érdeklődni: Kobi Trade Hungary Kft.
+36 70 362 65 14
+36 20 568 69 12

info@kobitrade.eu
www.kobitrade.eu


 Címlap
Snoop Dog-nak is írt már dalt iskolánk volt diákja PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk volt diákjával, Tóth Dániellel - ismertebb nevén Pixával - közölt egy cikket a Feol.hu.

Eredeti URL: http://feol.hu/bulvar/snoop-dogg-nak-is-irt-mar-dalt-1821717


 

Snoop Dogg-nak is írt már dalt


Pixa, az ország egyik népszerű producere és dj-je a zenélés rabja lett már akkor, amikor megkapta élete első szintetizátorát. A zenésszel eddigi pályafutásáról beszélgettünk.

Szinte alig akad a hazai könnyűzenei életben olyan muzsikus, akivel még ne dolgozott volna együtt Tóth Dániel, azaz Pixa. A Székesfehérvárról származó producer és dj hozott már létre produkciót Fluorral, SP-vel, a Halott Pénz és a Punnany Massif zenekarokkal, sőt még Kis Grofóval is, akivel - a Bulibáró című szerzeményük révén - a videómegosztó oldalon közel 20 milliós nézettséget ért már el.

- Az Albacomp-ban szerettem volna kosarazni, de ehhez elég béna voltam - meséli viccelve a gyerekkoráról Pixa. Nos, lehet, hogy a sportban nem volt annyira sikeres, mint szeretet volna, viszont beleszeretett a zenélésbe. Különösen akkor vált a muzsikálás a szenvedélyévé, amikor 1992-ben megkapta első szintetizátorát, élete első stúdióját pedig már egyetemistaként elkezdte építeni.


Pixa 2007-től poppal illetve elektronikus poppal foglalkozott, SP-vel együttműködve: később kettejük közös munkáját többször is díjazták.

 


Pixa 2017
- Mindegyik dalra büszke vagyok, de a legkedvesebb számomra az, amelyet a Hősökből ismert Menthával írtam az ő anyukája emlékére, Bennünk él címmel. A klipet otthon, a mi lakásunkban forgattuk, és az én anyukám játszotta el Mentha édesanyját a videófelvételen - mesélte a zenész, aki azt is elárulta pályafutása egyik legszomorúbb momentumának tartja, hogy jelen volt 2011-ben a budapesti West Balkánban azon a bulin, amelyen három lány életét vesztette.

Pixának külhoni zenészekkel is volt alkalma együtt dolgozni: közülük az egyik leghíresebb az amerikai rapper, Snoop Dogg.

- Egy külföldi ismerősöm szólt, hogy ő Snoop-pal akar dolgozni, szerzett szponzort is hozzá, és arra kért, hogy írjuk meg a zenét. Na, mondtam, rajtam ne múljon! Megírtuk a dalt, aztán továbbítottuk, két hét múlva már vissza is küldte a felvett szöveget az „öreg". Hatalmas érzés volt a saját zeném alatt Snoop Dogg hangját hallani - mesélte.

Pixa akkor érzi jól magát, ha nem csak zenét írhat, hanem emellett dj-ként is felléphet. Nem bírja ki, hogy ne ugráljon a pult mögött, ne kommunikálhasson a közönséggel: mindez egyfelől szórakozás, másfelől kemény munka. Zenész lett ugyan, de a szabadideje nagy részét ma is a sportnak szenteli. Egyfelől azért, hogy bírja energiával a fellépéseket, másfelől mert a sport máig a hobbija. Persze a főzés és a történelmi könyvek olvasása mellett.

Laci Patrícia

 


 

Tóth Dániel - Jáky: 1998-2002

Az osztály tablója:

https://www.flickr.com/photos/9823155@N05/16485562316/

Feladat: hol van Pixa?

Segítség: az eredeti tabló a 45-ös terem mellett található...

 
bottom

Támogatja a Hosted Exchange Projector Lamps & TFeri.hu. Valid XHTML and CSS.