Top Web Hosting

.

Elérhetőségek

Cím:
8000 Székesfehérvár
Deák Ferenc u. 11.
Tel.:
+36-22/315-012

+36-70/198-6333

E-mail:
titkarsag@jaky.hu

OM-kód: 203053
Iskola azonosítója: 072105

GPS:
szélesség: 47.188656
hosszúság: 18.420084

Iskolánk helye - megtalálása

Hamarosan...

V.1.: Munkaszüneti nap

V.4.: Utolsó tanítási nap végzősöknek

V.4.: Osztályozó értekezlet végzősöknek

V.5.: Bolond ballagás

V.6.: Ballagás

Jáky Könyvtár

Katalógusunk online böngészhető.

Rendkívüli álláshirdetés


SzFSzC. Jáky József Szakgimnázium

Iskolánk délutános takarítónőt keres 8 órában.

Érdeklődés esetén, kérjük adjon be iskolánkba egy önéletrajzot.


PRACTICAL KFT.

Veszprémi székhelyű mélyépítéssel foglalkozó cég vagyunk. Több területre is keresünk frissen végzett munkatársakat:

- építésvezető munkakör:

feladatai: meghatározott munkaterület helyi irányítása, az esetleges alvállalkozók koordinálása, építési napló vezetése, munkaterület gép- és létszámigényének meghatározása, kitűzések elvégzése, munkatársak és gépek  munkálatainak irányítása

- műszaki előkészítő munkakör:

feladatai: az ajánlatkérések feldolgozása, felmérések beárazása, árajánlatok kezelése, közbeszerzési pályázatok elkészítése

Középfokú mélyépítési vonalon végzett tanulmány előny, de nem feltétel.  
Önéletrajzokat a munkaugy@practical.hu e-mail címre várjuk.

 


 


PDF Nyomtatás E-mail

Szülői levél

Tisztelt Szülő!

Engedje meg, hogy tájékoztassam egy új, az Ön gyermekére már kötelező érvényű törvényi változásról.
A 2011.évi 190. (a nemzeti köznevelésről szóló) törvény 6.§ (4) pontja értelmében "az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása". A fenti törvény 97.§ (2) pontja értelmében a közösségi szolgálat végzésének igazolását először a 2016. január 1-je után megkezdett érettségi vizsga esetében kell megkövetelni, tehát gyermekének az elkövetkezendő években tanítási időn kívül összesen 50 órában kell anyagi érdektől független, szervezett keretek között folytatott, egyéni vagy csoportos, a közösség javát szolgáló tevékenységet végezni.

Ennek területei a következők lehetnek: egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi tevékenység.
A közösségi szolgálat célja a diákok személyes és szociális  kompetenciáinak fejlesztése, felelősségérzésük erősítése, csapatmunkára való felkészítésük.

A közösségi szolgálati tevékenység megvalósításában az iskola komoly szerepet vállal. Együttműködési megállapodást köt a fogadó szervezetekkel, vezeti a dokumentációt, felkészíti a diákokat, és segít az elvégzett munka feldolgozásában. Nagyon fontos tudni, hogy az iskola csak akkor tudja igazolni a munka megtörténtét, ha az igazolást kiadó szervezettel előzetesen (még az első órát megelőzően) már megkötötte az együttműködési megállapodást. Utólagosan nem áll módunkban szerződést kötni, vagy igazolást kiállítani.

Kérem, hogy akik nyáron szeretnék elvégezni a közösségi szolgálatot részben vagy egészben, jelezzék felém, hogy a fogadó szervezettel fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Fontos, hogy a diákok időben elkezdjék a munkát, hiszen csak részenként tudják az 50 órát teljesíteni (egy napon 1-3 óra számolható el, de az oda- és visszautazás nem számít bele az elvégzett munkába).

A szülőnek a közösségi szolgálatra való jelentkezés esetén egyetértő nyilatkozatot kell aláírnia. Fontos tudnia, hogy bár az iskola nagyon komoly szerepet kap a közösségi szolgálat megszervezésében, a törvény szerint nem kell felügyeletet, kíséretet biztosítania a közösségi szolgálathoz. Miután a közösségi szolgálat tanórai keretek között nem, csak "szabadidőben" végezhető, így ilyen indokkal a diák nem menthető fel a másnapi számonkérések alól, célszerű a péntek délutánokat, hétvégéket, szüneteket igénybe venni erre a tevékenységre. Javasolt időpontok a tanév közbeni szünetek, mert ilyenkor nincsen tanulási kényszer. Ettől függetlenül természetesen egész tanévben lehetőséget adunk az órák gyűjtésére.

A fenti törvény 6.§ (4). pontja értelmében "A sajátos nevelési igényű tanulók esetében a szakértői bizottság ez irányú javaslata alapján a közösségi szolgálat mellőzhető."

Amennyiben gyermekének az Ön ismerősei között lehetősége van közösségi munka végzésére, kérem, mindenképpen jelezze az iskola felé, hiszen a munka  csak akkor számolható el, ha az iskola előzetesen együttműködési megállapodást kötött a fogadó szervezettel.

Ha Ön olyan helyen dolgozik, vagy olyan munkahelyi vagy egyéb kapcsolata van, ahol szívesen fogadnának középiskolás diákokat bármilyen segítő tevékenység elvégzésére, kérem, vegye fel a kapcsolatot velem!
Példa lehetséges együttműködő szervezetekre:
- egészségügyi és szociális intézmények, például idősek otthona, kórházak
- oktatási intézmények, például bölcsődék, óvodák
- ÁNTSZ vagy Vöröskereszt helyi szervezetei
- Különböző segítő civil szervezetek
- stb.

A közösségi szolgálat bevezetése mindannyiunktól: szülőktől, diákoktól és tanároktól egyaránt nagyon nagy odafigyelést, komoly szervezést, együttműködést kíván. Nagyon fontos, hogy a kínálkozó alkalmakat ne hagyják ki, hiszen a 12. évben az 50 óra összeszedése már igen nehéz feladat lesz! Ha Önnek, vagy ismerősének van ötlete, kapcsolata, ismeretsége, akkor kérem, mindenképpen vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a fogadó szervezettel együtt elkezdhessük a szervezőmunkát.

Együttműködését és segítségét előre köszönöm:

Szabóné Szommer Ildikó
tagintézmény-vezető
Tel.: 06-22-315-012

 
bottom

Támogatja a Microsoft Exchange Hosting Projector Lamps & TFeri.hu. Valid XHTML and CSS.